Werk je met contracten?
Ja, om voor iedereen duidelijkheid te hebben, tekenen we vooraf een contract waarin van beide kanten de afspraken vastgelegd zijn.

Met welk merk camera fotografeer je?
Ik fotografeer met een Canon camera en Canon-lenzen.

Hoe ga je te werk?
Bij een huwelijk plan ik graag vooraf een intakegesprek met jullie in, waarbij we kennis met elkaar maken, jullie je wensen aan kunnen geven, we afspraken maken en een contract tekenen. Op de dag zelf ben ik op de afgesproken tijd aanwezig. Ik stel me dan bescheiden op. Jullie zullen nauwelijks merken dat ik er ben.

Bij portretfotografie spreken we af op de locatie die jij uitgezocht hebt. We bespreken dan kort je wensen, tekenen het contract en gaan dan meteen aan de slag.

Bewerk je de foto’s?
Ja ik bewerk de foto’s in Lightroom, op helderheid, kleur en contrast. Soms maak ik een uitsnede van een foto, als ik vind dat de foto dan beter tot zijn recht komt. Het meeste werk zit in het uitsorteren en nabewerken van de foto’s.

Kan ik de originele RAW-bestanden ontvangen?
Nee, dat is niet mogelijk.

Wat gebeurt er als je ziek bent?
De kans dat ik me daadwerkelijk ziek moet melden bij een huwelijk is heel erg klein. Ik doe mijn best er te zijn, ook als ik me niet helemaal goed voel. Mocht ik toch te ziek zijn om te komen, dan neem ik contact met jullie op en zoek ik een vervangende fotograaf.

Mogen wij zelf de foto’s uitzoeken voor het trouwalbum?
Ja, dat mogen jullie zeker. Jullie ontvangen de foto’s en kunnen dan zelf beslissen welke foto’s jullie in het fotoboek opgenomen willen hebben. Voordat ik het fotoboek laat drukken stuur ik een ontwerp door. Dit kunnen jullie zelf nog aanpassen aan jullie wensen.

Mogen wij het maken van het trouwalbum ook volledig aan jou overlaten?
Natuurlijk mag dat ook. Ik zoek dan de foto’s uit die naar mijn mening het huwelijk het beste weergeven.

Heb je toch nog een vraag?
Neem contact met me op. Ik beantwoord je vraag binnen 24 uur.